Tequila Olmeca Altos Plata 38% 0,7l

Kód: 1076
Neohodnoceno
Značka: Olmeca
699 Kč
Skladem (> 5 ks)

starsim 18+ v3

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barva: Průzračná Aroma/Chuť: Nasládlá s příchutí citronu a vařeného agáve Zrání Celý proces výroby tequily, včetně pěstování a ošetřování agáve, její opracování, destilace a zrání v dubových sudech trvá přibližovat 12 až 15 let. Destilace Poté, co rostlina agáve doroste, zpracovává se samotné srdce rostliny – takzvané pina. Pinas se tři dny vaří. Při výrobě Olmeca Tequily se využívá Tahona metoda, kdy jsou uvařené pinas rozdrceny dvoutunovým vulkanickým kamenem. Tato metoda je již 500 let stará. Získaný sirup a džus se nechá kvasit, poté se destiluje v měděných kotlích za vzniku velmi jemné tequily. Olmeca Tequila Blanco je ihned po destilaci stáčena do láhví, ostatní druhy zrají v dubových sudech. Příběh Olmeca Altos je 100% tequila z agáve je zrozena z unikátního spojení mezi mezinárodně proslulými britskými barmany Henry Besantem a Dre Massem a olmeckým mistrem destilace Jesusem Hernandezem. Navzdory zažitým evropským zvyklostem pít tequilu se solí a s citrónem, či dokonce s pomerančem a skořicí, by se originál tequila měla pít samostatně a v likérové sklence. První způsob má skutečný význam pouze v horkém a vlhkém Mexiku. Sůl totiž zadržuje vodu v těle, čímž nedojde k odvodnění organismu a citron na druhé straně napomáhá k odbourávání alkoholu z těla. Zmiňovaná skořicově-pomerančová metoda však vznikla pouze jako aktivita amerických marketérů zamaskovat nekvalitní falšovanou tequilu. Olmeca je jedna z nejznámějších značek Tequil na světě. Vyrábí se v Jalisco v Mexiku, v samotném srdci mexického regionu Los Altos, 2104 metrů nad mořem, podle tradičního způsobu výroby tequily. Místní specifické mikroklima je ideální pro pěstování modré agáve, která roste sedm až osm let. Jsou velmi oblíbené nejen v Evropě, ale i ve světě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Tequila
Obsah alkoholu: 38%
Objem láhve: 0,7l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: